Over mij

Mijn naam is Tamara de Graaf.  Een bedrijfsvoering waarin rekening wordt gehouden met mens en milieu en die bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Als alternatieve manier van organiseren en (samen)werken. Dat is mijn missie.

In 2015 heb ik SO what projecten opgericht. Adviseren over een inclusieve en duurzame wijze van (samen)werken en de mensen die het uitvoeren hierin faciliteren; daar word ik enthousiast van. Van mijn sterke overtuiging dat een inclusief en duurzaam bedrijfsleven en samenleving mogelijk is, heb ik werk gemaakt.

Dit doe ik als zelfstandig adviseur en projectleider, en als lid van het Social Enterprise Lab (se.lab). Wat het mogelijk maakt om dat waar ik goed in ben, in te zetten voor dat wat ik belangrijk vind. 

Zowel op werkgebied als privé ben ik geïnteresseerd in de wereld en de mensen om me heen. Wat gebeurt er en waarom? Wie ben je en wat drijft je? En kan het anders, of beter? Vragen die voor mij het startpunt vormen voor alles wat ik doe. Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel en altijd kijkend naar het grotere plaatje.

Om vervolgens met een kritische, maar positieve blik te analyseren wat er strategisch, tactisch of operationeel beter kan. Ik zie snel voor me hoe iets kan worden en werk daar doelgericht naar toe. Waarbij ik als vanzelf de schakel vorm tussen theorie en praktijk. 


Zo heb ik ruime ervaring opgedaan binnen soms complexe en altijd wisselende contexten, en diverse opdrachtgevers concreet kunnen helpen.

Mijn uitdaging en kracht vind ik in moeilijke, saaie of taaie dingen makkelijker en juist leuk te maken. We gaan er gewoon mee aan de slag, SO what? Of te wel “dus, wat is nu eigenlijk het probleem?” 

Door die vraag op een positieve manier te stellen, vinden organisaties nieuwe waardevolle oplossingen die passen in deze tijd. Een tijd waarin maatschappelijke en economische waarden elkaar kunnen versterken. Een succesvol duurzaam en sociaal alternatief.

Als adviseur breng ik de nodige kennis over

Created with Sketch.

Mijn werkervaring en kennis over Bestuur en Organisatie (MSc), zet ik met name in om diverse branches en bedrijven te helpen met succesvol inclusief organiseren en werken. Van passend werk voor mensen met een (arbeids)beperking tot een divers personeelsbestand wat betreft geslacht, culturele achtergrond etc. Waar bedrijven vele voordelen van ervaren.

Als projectleider help ik organisaties te verbeteren

Created with Sketch.

Projecten plan ik resultaatgericht en blijf ook sturen tijdens veranderingsprocessen. Alle relevante informatie wordt overzichtelijk. Niet alleen voor de opdrachtgever. Ook overige betrokkenen vertellen mij dat ik hen motiveer om samen doelmatiger te werken. Plaats ik een kritische noot, dan ervaren zij dat als opbouwend.

Als ondernemer zet ik mensen in hun kracht

Created with Sketch.

Ik heb ruime ervaring opgedaan met maatschappelijk en commercieel ondernemen door mijn werk voor de kringloopbranche. Trots ben ik op de rol die ik, vanaf het begin in 2015, heb gespeeld in de ontwikkeling, implementatie en digitalisering van het 100% Kringloop kwaliteitskeurmerk.  Waarmee kringloopbedrijven aantonen professioneel te werken en inclusieve en circulaire doelstellingen te hanteren. Een krachtig kwaliteits- en managementsysteem is hiervoor vereist.

Meer weten over mijn dienstverlening?