Projectleiding & Advies

 Waarom doen we wat we doen? Die vraag zet ik als projectleider steeds voorop. Ik ontwerp projecten die mogelijk maken dat organisaties veranderingen doorvoeren die ze willen of soms moeten.

Mijn werkwijze

Ik zorg dat het project binnen de deadline de gevraagde resultaten oplevert, maar ik houd ook in de gaten of het project zichtbaar bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Hiervoor ga ik met verschillende belanghebbende de dialoog aan en neem mensen moeiteloos mee in het verhaal. 

Ik onderscheid me door theorie en strategie goed te kunnen vertalen naar praktijk en uitvoering op diverse organisatieniveaus.

 

Projectmanagement, verandermanagement en kwaliteitsmanagement liggen in elkaars verlengde en staan in al mijn projecten centraal.

"Kenmerkend voor Tamara is haar vakkundige aanpak, haar betrokkenheid en inlevingsvermogen. Ze weet heel goed de lijnen vast te houden tijdens heel het proces en brengt dit op een zeer prettige wijze over. Tamara heeft onze organisatie naar een hoger niveau getild." 

Menno Hoekstra, manager De Lokatie (Amsterdam, 2016)

Verander- en kwaliteitsmanagement

Als een organisatie streeft naar blijvend verbeteren, dan betekent dit voortdurend veranderen. En voortdurend verbeteren betekent kwaliteit managen. Heldere KPI's zorgen voor richting, draagvlak en zodoende grip op de bedrijfsdoelen.


Een bepaalde kwaliteit behalen, vergt tevens passende bedrijfsprocessen. Ik kan complexe bedrijfsprocessen goed analyseren en durf hierdoor gedurfde keuzes te maken en initiatief te nemen indien nodig. Soms maken omstandigheden improvisatie nodig. In alle gevallen houd ik het overzicht en zorg ik voor heldere communicatie richting alle betrokkenen. Onder mijn leiding komt het vaak voor dat collega’s bruikbare creatieve ideeën aandragen. 


Het meest ervaren ben ik in het ondersteunen en adviseren van bedrijven die inclusiever willen werken. Mede door de Participatiewet, gaat inclusief werken bij steeds meer bedrijven tot de kwaliteitsindicatoren horen.


Lees hier meer over inclusief werken

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Partners