Sociaal en duurzaam ondernemen

 Waarom doen we wat we doen? Die vraag zet ik in mijn dienstverlening steeds voorop. Ik adviseer over bedrijfsvoering en ontwerp projecten die mogelijk maken dat organisaties veranderingen succesvol doorvoeren die ze willen of soms moeten.

Mijn werkwijze

Ik zorg dat de opdracht binnen de deadline de gevraagde resultaten oplevert, maar ik houd ook in de gaten of het zichtbaar bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Hiervoor ga ik met verschillende belanghebbende de dialoog aan en neem mensen moeiteloos mee in het verhaal. 

Ik onderscheid me door theorie en strategie goed te kunnen vertalen naar praktijk en uitvoering op diverse organisatieniveaus.

 

Organisatieadvies, project-, proces- en kwaliteitsmanagement liggen in elkaars verlengde en staat in mijn dienstverlening centraal.

"Kenmerkend voor Tamara is haar vakkundige aanpak, haar betrokkenheid en inlevingsvermogen. Ze weet heel goed de lijnen vast te houden tijdens heel het proces en brengt dit op een zeer prettige wijze over. Tamara heeft onze organisatie naar een hoger niveau getild." 

Menno Hoekstra, manager De Lokatie (Amsterdam, 2016)

Zo help ik organisaties (zichzelf) te verbeteren

Als een organisatie streeft naar blijvend verbeteren, dan betekent dit voortdurend veranderen. En voortdurend verbeteren betekent kwaliteit managen. Heldere KPI's zorgen voor richting, draagvlak en zodoende grip op de bedrijfsdoelen.


Een bepaalde kwaliteit behalen, vergt tevens passende bedrijfsprocessen. Ik kan complexe bedrijfsprocessen goed analyseren en durf hierdoor gedurfde keuzes te maken en initiatief te nemen indien nodig. Soms maken omstandigheden improvisatie nodig. In alle gevallen houd ik het overzicht en zorg ik voor heldere communicatie richting alle betrokkenen. Onder mijn leiding komt het vaak voor dat collega’s bruikbare creatieve ideeën aandragen. 


Het meest ervaren ben ik in het ondersteunen en adviseren van bedrijven die inclusiever willen werken. Mede door de Participatiewet, gaat inclusief werken bij steeds meer bedrijven tot de kwaliteitsindicatoren horen. Ik ondersteun bedrijven hier o.a. in door een maatwerktraject aan te bieden of als (interim) adviseur en projectleider de nodige ondersteuning te bieden.

Wat zeggen anderen?

"Fijn werken met jou, Tamara! Vanuit jouw betrokkenheid blijf je doorgaan totdat het goed is en vanuit je rust en oordeelloosheid vind je aansluiting bij mensen."

Karen Hop, Goed werk

"Door jouw duidelijke manier van communiceren en snelle en correcte antwoorden bij vragen, hebben we de samenwerking als erg fijn ervaren."

Jacqueline Brinkman, H. Schilderwerken BV

"Tamara werkt bijzonder structureel en professioneel. Ze weet veranderingsprocessen te initiëren, te implementeren en uiteindelijk te integreren."

Frank Lennearts, Emmaus Domstad

“Tamara heeft onze organisatie naar een hoger niveau getild."

Menno Hoekstra, Kringloop De Lokatie

“Zonder jouw bijdrage was het niet gelukt. Bedankt voor het vertrouwen die je hebt weten over te dragen om dit mogelijk te maken."

Mario Roelofs, Circulus Berkel

"Het Keurmerk Kringloopbedrijven is een belangrijke mijlpaal. Het is loon naar werken en een beloning van idealisme."

Van Zanen, Burgermeester van Utrecht (2013)

Een greep uit mijn aanbod

Quick Inclusie Scan


Heb jij als beleidsmaker of manager het gevoel dat je meer wil, kan of moet met diversiteit en inclusie...

Maatwerktraject
Inclusie Werkt

Realiseren van echte meerwaarde van diversiteit en inclusie binnen jouw werkomgeving, in slecht 5 stappen...

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Als erkend PSO-adviseur bied ik diverse diensten voor certificering en het aangaan van duurzame arbeidsrelaties...

Kwaliteitskeurmerk
100%Kringloop

Sinds 2015 zet ik mij actief in voor de sociale, duurzaamheids- en professionaliseringsdoelen van de kringloopbranche...

Benieuwd wat ik (nog meer) voor jou kan betekenen? 

Naast bovenstaand aanbod, sta ik altijd open voor nieuwe interim of freelance uitdagingen.